Тягнибок: уряд Азарова таємно ділить бюджет на користь регіонів, де підтримують ПР

18 Березня 2013, 12:41

"Це є ганебний, безпрецедентний випадок. Коли представник виконавчої влади дозволяє собі порушення Конституції України, українського законодавства, зокрема закону "Про статус народного депутата" щодо врегулювання діяльності народних депутатів", – зауважив Тягнибок.

За його словами, "Свобода" з'ясувала, що засідання уряду відбуваються на тільки у середу.

"Є так звані закриті засідання уряду. От наприклад, одне з них відбувається прямо зараз, у понеділок. Хочу сказати, що фракція "Свобода" делегувала своїх двох депутатів на це засідання. Виявляється, на цьому таємному засіданні Кабміну розглядаються дуже цікаві й важливі питання. Зокрема, це порядок надання місцевим бюджетам субвенцій на погашення заборгованості у різницях тарифів на комунальні послуги, а також розподіляються кошти по областях. До речі, цей розподіл робиться абсолютно несправедливо – на користь тих областей, які дають більше голосів для Партії регіонів", – наголосив Тягнибок.

Він повідомив, що сьогодні на засіданні уряд розподіляє по областях більше п’яти мільярдів гривень.

У свою чергу перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, який присутній на погоджувальній раді, заперечив цю інформацію лідера "Свободи".

"Кабінет міністрів сьогодні не проводить ніякого засідання. Жодні питання не обговорюються. Це неправда", – сказав він.

Як повідомлялось, 11 березня Кабмін затвердив постанову, якою народним депутатам заборонено брати участь у засіданні уряду без дозволу прем'єр-міністра.

Нагадаємо, 27 лютого відбулося розширене засідання уряду за участю президента Януковича.

Під час засідання сталася словесна перепалка між прем'єр-міністром Азаровим і лідером фракції ВО «Батьківщина» Арсенієм Яценюком.

Згодом опозиціонери покинули засідання з вигуками "Ганьба".