У Кожари закликають опозицію виконати рекомендацію Європарламенту

14 Березня 2013, 12:42

У МЗС переконують, що дебати засвідчили високу увагу Європарламенту до України.

«Ключовим підсумком дебатів стало чітке засвідчення налаштованості Європейського парламенту на підписання з Україною Угоди про асоціацію під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року», – йдеться у заяві.

«На особливу увагу заслуговують чіткі сигнали щодо нагальної необхідності об’єднання зусиль опозиції і влади заради європейського майбутнього нашої держави та, зокрема, підписання всеохоплюючого двостороннього документа, який, за словами виступаючих, надасть реальні інструменти для «розбудови Європи в Україні», – вважають у МЗС.

Там також вважають, що ключову роль у процесі підготовки Угоди про асоціацію до підписання відіграватиме посилення координації процесу європейської інтеграції відповідно до указу президента про затвердження рішення РНБО від 12 березня.

Як повідомлялось, 13 березня пізно ввечері депутати Європарламенту, занепокоєні останнім рішенням ВАСУ щодо позбавлення мандату Сергія Власенка, провели позачергове обговорення української ситуації.

Більшість європарламентарів вважають, що Україна потребує європейської підтримки й наполегливості на шляху реформ й усунення системних проблем демократії. Водночас, Київ також має продемонструвати своїми діями, що він дійсно бажає зближення із ЄС, наголошують в Європарламенті.

Нагадаємо, 7 лютого, комісар з розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле в рамках офіційного візиту зустрівся з прем’єр-міністром, президентом і депутатами й вчергове назвав умови, які Україна має виконати, щоб угоду про асоціацію з ЄС підписали на саміті Східного Партнерства, який відбудеться цього року в листопаді у Вільнюсі.

Читайте також: 19 вимог ЄС, які відкриють Україні шлях до асоціації