МВС заявляє, що суддю у Харкові вбили через його колекції, одного підозрюваного вже затримали

7 Березня 2013, 10:21

«Зараз у слідства залишилася практично одна версія: суддю вбили через його досить різносторонню колекцію. Трофимов збирав порцеляну, старовинні монети, ордени і медалі», – сказав він під час «прямої лінії» в газеті «Факти і коментарі».

Він нагадав, що розглядалися також версії, пов'язані з професійною діяльністю судді, і варіант ритуального вбивства, за сектантськими мотивами.

«Але тепер коло осіб, які, можливо, причетні до злочину, звузився. Це кілька людей. Оголошення про підозру їм поки не вручили, але один, житель Донецької області, вже затриманий», – повідомив глава МВС.

За його словами, причиною того, що злочинці відрізали убитим голови і забрали з собою, слідство вважає бажання приховати, яку зброю використовували вбивці.

Захарченко також повідомив, що, швидше за все, суддю та членів його сім'ї вбили пострілами в голову.

«За результатами експертиз, на одязі жертв і в приміщенні знайдені сліди пороху. Швидше за все, суддю та членів його сім'ї вбили пострілами в голову. Дослідивши кулі, можна було б встановити, з чого стріляли, особливо якщо зброя вже десь «засвітила». Обмовлюся відразу: експерти вважають, що злочинці стріляли не з табельної зброї. Решта, поки що – таємниця слідства», – сказав він.

Нагадаємо, 15 грудня у Харкові жорстоко вбили суддю Фрунзенського районного суду Володимира Трофимова та його сім’ю: дружину, сина і співмешканку сина.

Тоді Пшонка заявив, що слідство розглядає три основні версії вбивства: "Це вбивство пов'язане з професійною діяльністю потерпілого, вбивство з метою заволодіння майна потерпілого, а також замовне вбивство. Це – основні робочі версії".

Згодом генпрокурор заявив, що слідство схиляється до версії про те, що харківського суддю Володимира Трофимова і членів його родини було убито через колекцію монет.