Москаль: другого свідка у справі Щербаня ГПУ тримає “на гачку” п’ятьма справами

21 Лютого 2013, 13:44

За інформацією Москаля, один із ключових свідків Генпрокуратури у справі вбивства Євгена Щербаня Сергій Зайцев має вельми цікаву біографію.

«Зайцев – звичайний бандит, що сидить на гачку в Генпрокуратури», – зауважив Москаль.

у 2012 році було порушено кримінальні справи за ч.5 ст. 191 КК України – «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою».

«Слідчими було встановлено, що Зайцев С.В. 16.02.2004 року був призначений на посаду директора ТОВ «Екомаркет». Відповідно до виписки банку по 28.12.2007 року з поточного рахунку ТОВ «Екомаркет» у ДОФ АКБ «Укрсоцбанк» платіжним дорученням… було перераховано 500 тис. гривень на рахунок в «Укрсоцбанк», який належав приватному підприємцю Зайцеву Сергію Вікторовичу з призначенням платежу: «За с/г техніку згідно з договором, без ПДВ».

Перевірка встановила, що «в результаті протиправних дій директора ТОВ «Екомаркет» Зайцева С.В., спрямованих на заволодіння грошовими коштами ТОВ «Екомаркет», учасникам ТОВ «Екомаркет» завдано матеріальних збитків на суму 500 000 гривень»

12 березня 2012 року тією же прокуратурою порушено другу кримінальну справу стосовно Зайцева С.В. за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України: «продовжуючи свою злочинну діяльність, Зайцев С.В., як директор ТОВ «Екомаркет», заволодів сумою 1 250 000 гривень, що надійшли від Дніпропетровської торгово-промислової палати».

Крім того у 2012 році прокуратура порушує щодо Зайцева С.В. кримінальні справи за ст. 364 ч. 2, 366 ч. 2 КК України – зловживання службовим становищем і службове підроблення.

Приблизно в той самий час у березні-квітні 2012 року прокуратурою було порушено кримінальну справу № 32129011/5 щодо Зайцева С.В. за те, що у 2007 році, з метою отримання кредиту в Дніпропетровському ОД «Райффайзен Банк Аваль», Зайцев С.В., як директор, та його дружина Зайцева Т.С., як бухгалтер, підробили та надали свідомо, помилкові довідки про їхні заробітні плати за період з 2006 по 2007 рік (їхня щомісячна зарплата нібито становила 12 000 гривень).

«На підставі зазначених довідок, між Дніпропетровським ОД «Райффайзен Банк Аваль» та Зайцевим С.В. і Зайцевою Т.С., було укладено кредитний договір всього на суму 126 000 доларів США», – зазначає Москаль.

Такми чингом проти Зайцева порушено п’ять кримінальних справ.

Москаль також повідомив, що для уникнення кримінальної відповідальності за вчинені злочини, у травні 2012 року Зайцев, за допомогою свого родича Петра Кириченка, запропонував свої послуги Генеральній прокуратурі України щодо свідчення проти Тимошенко.

«Крім того, достовірно відомо, що в 1999 році Зайцева заарештували чи затримали правоохоронні органи Польщі за підозрою в скоєні вбивства. Але був відпущений за нез’ясованих обставин. Джерело з Дніпропетровської прокуратури повідомляє, що Зайцев дуже погана людина, «конченний», – пояснив Москаль.

Як повідомлялось, Свідок Сергій Зайцев на засідання суду у справі про вбивство Євгена Щербаня свідка Сергія Зайцева на власному авто привіз слідчий Генпрокуратури Степан Погорєлов

Нагадаємо,  15 лютого Печерський суд Києва продовжив допит другого свідка у справі про обвинувачення Юлії Тимошенко у замовленні вбивства Євгена Щербаня – дніпропетровського бізнесмена Сергія Зайцева, котрий в 90-і роки був знайомий з Павлом Лазаренком та його оточенням.

Зокрема, Зайцев розповів про інтимні зв’язки Тимошенко і Лазаренка. У своїх свідченнях посилався як на власну інформацію, так і на те, що йому розповідали інші особи, насамперед Кириченко.