У Міністерстві доходів хваляться, що “експортуватимуть” до СНД свій фіскальний досвід

11 Лютого 2013, 13:28

«Одним із підсумків 2012 року є значне покращення міжнародної співпраці податкової міліції України. Зокрема, у вересні наша країна очолили Координаційну Раду керівників органів податкових (фінансових) розслідувань країн СНД, що є підтвердженням визнання авторитету української податкової міліції серед іноземних колег», – зауважив Головач.

За його словами Головача, питання створення відповідного навчального закладу на базі Національного університету ДПС України буде розглянуте під час наради КРОПР, яка запланована 14 – 15 лютого 2013 року. Також під час даного заходу представники податкових міліцій СНД та Європи обговорять питання створення та функціонування єдиної бази даних з накопичення та обміну інформацією щодо фігурантів, які потрапляють у поле зору податкових (фінансових) розслідувань. Крім того, учасники наради розглянуть механізми організації стажування співробітників з метою обміну практичним досвідом. 

2012 року Україна набула членства в організації CARIN (The Camden Asset Recovery Inter-Agency Network), яка є міжнародною мережею, метою якої є співпраця між країнами з виявлення, арешту та конфіскації незаконно отриманого майна.

Читайте також : Міністерство «Сім’ї»

Як повідомлялось, у грудні Віктор Янукович створив міністерство доходів і зборів, об’єднавши Державну податкову та митну служби.

Нагадаємо, на початку вересня 2012 року тодішній голова податкової служби Олександр Клименко заявив, що заплановані реформи податкової системи не будуть вводити без адаптаційного періоду.

Європейська бізнес-асоціація оприлюднила дані дослідження, згідно якого вітчизняний бізнес оцінив діяльність ДПСУ на 1,90 балів з можливих 5,00

Читайте також: Міністерство доходів і зборів: 70-тисячна армія митарів