Могильов на тракторі поламав ворота на ялтинському пляжі

5 Лютого 2013, 17:41

«Кримчани втомилися від незаконних парканів. Власнику цієї будови дали місяць, щоб звільнити прохід до моря. Він законне рішення проігнорував. Сьогоднішнім заходом ми попереджаємо всіх, хто веде таку діяльність в Криму – всі незаконні паркани будуть демонтовані », – пояснив журналістам Могильов, сів за кермо трактора і зніс ворота.

Кримський прем’єр підкреслив, що всі спроби незаконно перегородити вхід на громадські пляжі і надалі будуть жорстко припинятися відповідно до закону.

За словами Могильова, при цьому відповідальність будуть нести не тільки власники незаконних зборів і шлагбаумів, але й чиновники на місцях, які допустили порушення закону.

«Я глибоко переконаний в тому, що пляжі – це власність громадян України. Буде проведено перевірку законності всіх будов, які перегороджують прохід на пляжі. У разі невідповідності закону, вони будуть демонтовані », – заявив Могильов.

Як повідомлялось, на початку січня міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв заявив, що влада АРК розпочне «масштабний захід з розчищення берегової лінії від незаконних перешкод для проходу туристів і жителів» з 1 березня.

Нагадаємо, в АРК налічується 582 пляжі – 82 лікувальних пляжі, 225 оздоровчих, 66 дитячих і 209 пляжів загального користування.

Минулого літа влада проводила кампанію з демонтажу незаконно зведених конструкцій, що перешкоджають проходу на пляжі загального користування.