Експерт: “свято демократії” на Інтері вщухне

2 Лютого 2013, 12:41

"Я ніколи не вірив у те, що містер і місіс Хорошковські володіли «Інтером», позаяк на момент купівлі каналу 2006 року в Хорошковського просто не могло бути стільки грошей і впливу. Те, що було вирішено замінити керуючого партнера Хорошковського на Фірташа, – закономірний наслідок тих процесів, які ознаменувались вилученням Хорошковського з уряду. Ціна, яку начебто сплатить Фірташ начебто Хорошковському, не зрозуміла… Група «Інтер» не коштує 2,5 млрд, оскільки останнім часом вона не розвивалася, втрачала рейтинги, кадри і вплив. Головний актив «Інтера», який завжди становив левову частку його цінності – всеукраїнське покриття через телемережу УТ-3 – втратить своє значення після переходу 2015 року на цифрове телебачення. Всі інші канали, звісно, щось коштують, але не мільярди. Виникає закономірна підозра у відмиванні грошей", – сказав експерт.

На його думку зміна менеджменту на каналі відбудеться неодмінно, бо чинні керівники "завалили" рейтинги й не розвивати канал і групу.

"Хоча, можливо, такого завдання (розвивати канал – Ред.) Хорошковський останнім часом перед менеджерською командою й не ставив, знаючи, що його кінець у команді Януковича близький і віддавати групу «Інтер» доведеться", – припустив Довженко.

Найпростішим варіантом зміни менеджменту експерт вважає повернення у керівництво групою Ганни Безлюдної, яка вже двічі керувала "Інтером" у 2007-2009 роках, а зараз є правою рукою Фірташа в медійний сфері.

"Для того ж, щоб прогнозувати зміни в контенті, замало інформації про те, що ж насправді відбулося. Думаю, «свято демократії», яке ми спостерігали з початку грудня в новинах і ток-шоу «Інтера», потроху вщухне. Можливо, відбудуться якісь заміни в менеджменті інформаційної служби", – підсумував Довженко.

Нагадаємо, компанія Дмитра Фірташа придбала 100% акцій компанії Inter Media Group Limited, що належить Валерію Хорошковському.

Член громадської ради при телеканалі Інтер, виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар вважає, що Хорошковський був змушений продати Inter media group limited компанії Дмитра Фірташа через критичні новин про роботу влади.

Раніше, голова правління ПАТ «Телеканал Інтер» Ярослав Порохняк повідомив, що станом на 11 грудня 2012 структура акціонерів телеканалу виглядала так: 61% акцій володіла компанія «Український медіа проект», «дочка» UA Inter Media Group Limited, 100% якої належало Валерію Хорошковському. 29% акцій «Інтера» належало російському «Першому каналу», ще 10% – Світлані Плужниковій, вдові засновника телеканалу Ігоря Плужникова.