Пукач: Я погоджусь з вироком, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин

29 Січня 2013, 15:30

Після оголошення вироку, суддя Мельник запитав у Пукача, чи погоджується він з вироком, на що Пукач відповів: "Я погоджуся, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин".

Згодом у короткому коментарі журналістам після судового засідання, Пукач сказав: «Я все розповів під час слідства і під час суду, але правду в цьому суді хотів знати лише Федур (адвокат матері вбитого журналіста Лесі Гонгадзе – Ред). Ні Мельниченко з Америки, ні Піскун, а саме Федур. Тому запитайте про мотив (вбивства Гонгадзе – Ред) у Литвина і Кучми».

У свою чергу адвокат потерпілої сторони Валентина Теличенко сказала наступне: "Слава Богу цю фразу чула не тільки я, але й журналісти. Насправді Пукач неодноразово в досудових і судових свідченнях говорив про Кучму і Литвина, проте де і коли зустрічався з Литвином, але це не було використано в розслідування замовників убивства".

Тим часом захист Пукача заявив про намір оскаржити вирок Печерського суду.

Нагадаємо, Печерський суд визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе та засудив його до довічного ув’язнення.

Перед оголошення вироку представник потерпілої сторони Валентина Теличенко заявила, що прізвища Володимира Литвина і Леоніда Кучми не будуть фігурувати у вироку Пукачу.

"Вирок написаний дуже ретельно, чітко вказано, де він давав які свідчення, але суд забув повторити одне з свідчень Пукача, де він крім прізвища Кравченка, називав Литвина і Кучму", – заявила адвокат.

Як відомо, 21 березня 2011 року стосовно Кучми було порушено кримінальну справу.  Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.

Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми.