У Табачника в тестах з історії Бандеру і Шухевича замінили на Щорса і П’ятакова

23 Січня 2013, 14:27

Натомість їх замінили на Миколу Щорса і Юрія П’ятакова.

Окрім цього, новинкою ЗНО-2013 стануть тести зі світової літератури. Як і раніше, складати можна лише чотири предмети. А подавати документи дозволено в щонайбільше п’ять вишів.

Також закликають випускників реєструватися уважно, бо найчастіше абітурієнти помиляються з переліком предметів, які необхідні для вступу.

«Змінювати перелік предметів можна лише до 5 березня. Коли зареєстрована людина дочиталася, що їй потрібен ще один предмет, то має надіслати новий пакет документів», – зазначила директор Львівського центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Як повідомлялось, у серпні 2012 управління освіти Львівської міської ради вирішило закупити для шкіл міста 2 тисячі підручників з історії України, у яких Голодомор 1932–1933 років представлено як Геноцид, а Українська повстанська армія – як борець за волю України, та рекомендувати цей підручник як додаткову допомогу з вивчення історії України.

Міністерство освіти надіслало в Головне управління освіти і науки ЛОДА листа, у якому вказано, що усі підручники та навчальні посібники, які використовують у навчальному процесі, мають бути погодженні міністерством.

Нагадаємо, 2011 року міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник реформував підручники з історії України, вилучивши з них розділи про героїв Крут, Українських Січових Стрільців, визвольну боротьбу УПА в роки Другої світової війни тощо, що стосуються, зокрема, історії України 20-го століття.

Читайте також: "Совок" і його реаніматори