“Регіонали” хочуть спробувати звільнити Арбузова у п’ятницю

10 Січня 2013, 20:31

«Ми сьогодні бачимо штучно створену ситуацію, коли опозиція говорить, з одного боку, про вимоги Конституції, а з іншого – порушує Конституцію», – зазначив Макеєнко, коментуючи блокування трибуни опозиціонерами.

«Потрібно знайти вихід для вирішення цієї проблеми, яка порушує Конституцію», – додав він.

«Потрібно, напевно, міняти закон про Регламент. Наприклад, один з варіантів такий: повноваження народного депутата автоматично припиняються в момент написання ним заяви про складення депутатських повноважень. Знову ж виникає питання як це повинно відбуватися, коли, де, за яких свідках, щоб це не було факсиміле », – сказав парламентарій.

Макеєнко також зазначив, що завтра можливе повернення до голосування за зняття Арбузова з посади голови НБУ. Він додав, що процедура це дозволяє.

Нагадаємо, 10 грудня Верховній Раді не вистачило голосів для звільнення Сергія Арбузова з посади глави Національного банку України. «За» таке рішення проголосували 217 з 226 необхідних народних депутатів.

Між тим, під час розгляду питання щодо звільнення опозиціонери наполягали на заслуховуванні звіту Арбузова про його діяльність на посаді глави НБУ.

Раніше сам Арбузов заявляв, що для підготовки звіту перед Верховною Радою необхідно кілька тижнів.