“Батьківщина” в Празі закликала оголосити бойкот українській владі

9 Січня 2013, 19:10

Об’єднання просить міжнародну громадськість «оголосити повний бойкот українській владі, яка до цього часу бореться зі своїми політичними опонентами через ув’язнення лідерів опозиції, утиски свободи слова та придушення демократії».

«Ми закликаємо українську опозицію не просто декларувати свою опозиційну діяльність, не вести підкилимну компанію співпраці та не загравати з владою, а на ділі стати справжнім рупором свободи і демократії в Україні, оголосити повний бойкот цьому режимові», – йдеться в заяві.

На думку її авторів, акція громадянської непокори Тимошенко – це «акт відчаю справжнього борця і патріота України, в якого забрали свободу, але не зламали дух і прагнення до боротьби».

«В умовах повної ізоляції і суцільної закритості, а також щосекундного цілодобового стеження акт громадської непокори став закликом до всіх свідомих українців до боротьби з режимом  Януковича, а до опозиції (став закликом- ред.) позбутися своєї меншовартості та прагнення тихого місця роботи в комітетах та керівних посадах у парламенті», – заявило об’єднання.

Нагадаємо, 8 січня Юлія Тимошенко, як повідомив її захисник Сергій Власенко, оголосила акцію громадянської непокори: вона відмовилась співпрацювати зі слідчими, повертатися у свою палату і припинила курс лікування.

Читайте також: Повний текст відкритого листа Юлії Тимошенко до Віктора Януковича

МГО «Батьківщина» створив у Празі чоловік колишнього прем’єра Олександр Тимошенко, який отримав притулок у Чехії.