У В’єтнамі застрягли 196 українців через проблеми з “АероСвітом”

7 Січня 2013, 14:54

"Посольством України у В'єтнамі вживаються заходи щодо надання необхідної консульської допомоги українським пасажирам для їх повернення на Батьківщину," – відзначили в МЗС.

Також 6 січня подібна ситуація із зазначеною авіакомпанією виникла в міжнародному аеропорту м. Тель-Авів "Бен-Гуріон", внаслідок чого у складну ситуацію потрапили 54 громадянина України. 7 січня 19 з 54 українців було відправлено до міжнародного аеропорту міста Києва літаком компанії "МАУ", ще 35 українців планується відправити в Україну протягом цього ж дня літаками інших авіаліній.

Через відміну рейсу авіакомпанії "АероСвіт" Київ-Ташкент-Київ 6 січня  близько 80 пасажирів не змогли вилетіти до Києва. Станом на 7 січня майже усі пасажири рейсу були відправлені в Україну іншими авіалініями. 4 пасажирів, відліт яких заплановано на 11 січня наступним рейсом "Аеросвіту", було розміщено у готелі.

Окрім того,  5 січня через затримання літака авіакомпанії "АероСвіт" в міжнародному аеропорту міста Стокгольм у скрутній ситуації опинились близько 40 громадян України, яких 5-6 січня  за сприяння посольства України в Швеції вдалося відправити в Україну.

У зв'язку з скасуванням рейсу "АероСвіту" 6 січня   в аеропорту міста Стокгольм виникли труднощі у ще однієї групи громадян України. Станом на 7 січня, 5 українських пасажирів вказаного рейсу залишаються в Стокгольмі.  

Таким чином, 240 українців залишились на Різдво в міжнародних аеропортах через проблеми з авіаперевізником.

Нагадаємо, у зв'язку з відсутністю своєчасної оплати авіакомпанією "АероСвіт" аеропорт "Бориспіль" 4 січня призупинив обслуговування рейсів авіаперевізника на виліт. Після отримання часткової передоплати та гарантійного листа про оплату послуг на наступні дні аеропорт відновив обслуговування рейсів компанії.

Раніше Господарський суд Київської області, розглянувши заяву від  "АероСвіту", розпочав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії.