Луценко звинувачує у своєму незаконному арешті Кузьміна і Войченка

26 Грудня 2012, 12:34

«Підстави мого звернення до правоохоронних органів є юридично досконалими. Адже Європейський суд із прав людини відхилив апеляцію України і ухвалив остаточне рішення, яким визнав мій арешт незаконним – за політичними мотивами», – пояснив опозиціонер.

«Ми маємо доконаний факт про незаконний арешт людини, і маємо доведений збиток державі у розмірі понад 100 тисяч гривень. З моєї точки зору – це беззаперечний доказ злочинних дій Кузьміна та Войченка, які безпідставно позбавили мене волі та завдали збитків держави в особливо великих розмірах», – підкреслив він.

Екс-міністр додав, що, згідно із новим Кримінально-процесуальним кодексом, його адвокати передали заяву стосовно дій Кузьміна та Войченка для реагування до правоохоронних органів, і що 26 грудня його внесуть до загальнодержавного реєстру злочинів.
 
 
Нагадаємо, що Луценка арештували 26 грудня 2010 року.

27 лютого 2012 року Печерський суд Києва визнав його винним у перевищенні службових повноважень і засудив до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зокрема, суд визнав, що в кримінальній справі проти Луценка достатньо доказів його вини у присвоєнні коштів у змові з його колишнім водієм Леонідом Приступлюком за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу.

Крім того, суд визнав Луценка винним у незаконному виділенні квартири Приступлюку. Також екс-міністра зобов'язали компенсувати МВС України понад 643 тис. грн за нібито незаконне святкування Дня міліції в Палаці «Україна» у 2008–2009 роках. Суд також заборонив Луценкові протягом трьох років обіймати державні посади.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав арешт Юрія Луценка незаконним, та таким, що порушує права людини.

17 серпня Луценка засудили до двох років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження при розслідуванні отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

24 грудня Менський районний суд Чернігівської області відмовився звільнити від відбування покарання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за станом здоров'я.