Викрадачі українки заявляють, що з ними досі ніхто не вийшов на зв’язок

19 Грудня 2012, 22:17

Викрадачі зазначили, що очікували на зв’зок із представником України ще у вівторок, 18 грудня, приблизно о 15:00. Однак цього не відбулося

Українська сторона, наразі, утримується від коментарів.

Нагадаємо, 18 грудня повстанці заявили, що хочуть "спілкуватися з людиною, яка серйозно поставиться до переговорів, стане адвокатом Анхар Кочнєвої, а також буде уповноважена виконувати зобов'язання".

"Якщо наміри української сторони будуть щирими, все буде добре. Якщо нам брехатимуть – результати будуть негативними", – додали вони.

Як відомо, громадянка України Анхар Кочнєва була викрадена на початку жовтня опозиційними бойовиками з Вільної сирійської армії. Викрадачі погрожували розправитися з нею 13 грудня, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн.

Сирійські повстанці відклали страту українки Анхар Кочнєвої та заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів.

Як повідомили Тиждень.ua представники сирійських повстанців, вони не вважають, що Анхар Кочнєва приїхала до Сирії працювати журналісткою, вказуючи на фотографії її титульної сторінки у Facebook, на якому вона позує зі зброєю в руках.

Тим часом у МЗС пояснюють, що не коментують ситуацію щодо Кочнєвої, щоб «не погіршити ситуацію», однак «вживають всебічних заходів» для її звільнення. В МЗС також заявили, що до політико-дипломатичної роботи зі звільнення Кочнєвої залучені понад десять іноземних партнерів

Читайте також Позиція без позиції : Як Україна стала заручницею громадянської війни в Сирії