Алла Лазарева головна редакторка «The Ukrainian Week, Edition Francaise», керівниця напрямку іномовлення, власна кореспондентка «Тижня» у Парижі

Франція вимагає негайного звільнення Анхар Кочнєвої

19 Грудня 2012, 14:45

«Наскільки мені відомо, українська влада не зверталася по нашу допомогу», – відповів Тиждень.ua речник французького зовнішньополітичного відомства Філіпп Лайо.

«Свобода інформувати є засадничою цінністю, якої варто дотримуватися скрізь, зокрема і під час конфліктів. Цей принцип мають поважати всі учасники протистояння, що триває в Сирії. Ми вимагаємо негайного звільнення пані Кочневої», – заявив Філіпп Лайо. 

Як відомо, громадянка України Анхар Кочнєва була викрадена на початку жовтня опозиційними бойовиками з Вільної сирійської армії. Викрадачі погрожували розправитися з нею 13 грудня, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн.

Сирійські повстанці відклали страту українки Анхар Кочнєвої та заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів.

Як повідомили Тиждень.ua представники сирійських повстанців, вони не вважають, що Анхар Кочнєва приїхала до Сирії працювати журналісткою, вказуючи на фотографії її титульної сторінки у Facebook, на якому вона позує зі зброєю в руках.

Тим часом у МЗС пояснюють, що не коментують ситуацію щодо Кочнєвої, щоб «не погіршити ситуацію», однак «вживають всебічних заходів» для її звільнення. В МЗС також заявили, що до політико-дипломатичної роботи зі звільнення Кочнєвої залучені понад десять іноземних партнерів