Комуніст пояснив, чому КПУ голосувала за Азарова

14 Грудня 2012, 22:59

В умовах економічної кризи найгірше – це відсутність уряду. І до цього нас штовхала опозиція. Це поганий уряд, але гірша ситуація – відсутність уряду. Без голосів нашої фракції жодного уряду не було б сформовано. Ми б мали тривалу прем’єріаду», – сказав Кілінкаров.

«Ми презентуємо різні ідеологічні погляди. Я не вважаю Партію регіонів союзниками. Ми можемо бути супутниками, можемо приймати спільні рішення. І ми готові приймати рішення, які співпадають з нашими позиціями», – наголосив комуніст.

Він також зауважив, що "будь-яка партія не хоче бути статистом", а хоче вирішити частину положень своєї програми у парламенті.

Кілінкаров також зазначив, що однією з умов, за якої КПУ б голосувала за Азарова, була зустріч із ним у фракції.

«Ми наполягли на тому, аби Азаров прийшов на засідання фракції й висловився з тих питань, які в нас є. Зокрема, ми піднімали питання щодо роботи Лисичанського заводу, заводу Жовтневої революції», – додав він.

Також Кілінкаров повідомив, що під час зустрічі Азаров прокоментував можливий вступ України до Митного союзу.

«Позиція наступна – ми готові розглядати можливості часткового приєднання до союзу, але у нас є претензії до Російської сторони», – повідомив комуніст. 

Читайте також: Союз регіоналів та комуністів у Раді залишається опорою Януковича

Нагадаємо, на початку грудня депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров в ефірі телеканалу ТВі заявляв, що комуністи не підтримуватимуть кандидатуру Партії регіонів на пост прем’єра.

Як відомо, 13 грудня Верховна Рада схвалила призначення Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра. Зокрема, кандидатуру Азарова підтримали: 208 народних депутатів від Партії регіонів, 32 – КПУ, 12 – позафракційних депутатів. 

У цей же день президент Віктор Янукович видав відповідний указ.