Литвин: Кабмін наполягає на тому, що подавав бюджет до своєї відставки

4 Грудня 2012, 12:14

Так він відповів на закиди опозиції про те, що відставлений уряд не має права подавати проект держбюджету, а отже це має зробити новий Кабінет міністрів.

"Я з цього приводу мав консультації, розмовляв з урядом, зачитував цю статтю (Регламенту, яка забороняє після відставки уряду подавати проект держбюджету – Ред.)", – сказав Литвин.

"Але позиція Кабінету міністрів полягає в тому, що вони подали проект держбюджету до відставки уряду", – зазначив Литвин.

"Я з цього приводу мав розмову і з юристами. Однозначного трактування з цього приводу немає", – додав він і перейшов до питання про держбюджет-2013.

Перед цим бютівець Сергій Сас навів статтю регламенту, за якою в разі відставки уряду до моменту подання до Верховної Ради проекту держбюджету, відлік усіх строків припиняється і відновлюється лише після подання держбюджету новосформованим Кабміном.

Нагадаємо, указ президента Віктора Януковича про відставку уряду було оприлюднено 3 грудня близько 11:00 ранку понеділка.

Водночас повідомлення про реєстрацію проекту бюджету з'явилося 3 грудня близько 19:40 вечора.

Офіційний Твіттер Верховної Ради про реєстрацію державного бюджету також повідомив о 7:39 вечора понеділка, 3 грудня.

Литвин того ж дня близько 11:00 на брифінгу висловлював сподівання, що уряд внесе фінансовий кошторис до парламенту.

Він висловлював сподівання, що в понеділок до 17:00 до парламенту надійдуть 500 примірників проекту державного бюджету на наступний рік. Це зафіксовано прес-службою ВР.