У Києві футбольні фанати протестують проти вироку батьку і сину Павличенкам

25 Листопада 2012, 16:06

"Ми всі прийшли боротися за визволення нашого брата Сергія та його батька Дмитра, бо їх ув'язнили незаконно. На їхньому місці міг опинитися кожен із нас. Ми сподіваємося, що наша солідарність їх врятує й не допустить таких випадків у майбутньому", – сказав Андрій Коренівський, один із лідер фан-руху київського "Динамо".

До цього вболівальники пройшли ходою вулицями Києва до СІЗО. Вони несли великий транспарант "Свободу Павличенкам!" і скандували "Геть ментовський бєспрєдєл!", "Свободу чесним!", "Сьогодні Павличенки, завтра – ти!".

Поруч з колоною рухалися піші міліціонери та три автобуси зі співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Раніше вболівальники провели мітинг на підтримку Дмитра та Сергія Павличенків у парку імені Шевченка.

Поблизу парку міліція виставила 12 автобусів з бійцями «Беркута» та 2 спеціалізованих автомобіля для транспортування затриманих.

Як повідомлялось, 2 жовтня Шевченківський районний суд за вбивство судді Сергія Зубкова засудив Дмитра Павличенка до пожиттевого ув’язнення, а його сина Сергія – до 13 років позбавлення волі.

Нагадаємо, суддю Зубкова вбили в під'їзді свого будинку 21 березня 2011 року. По гарячих слідах було затримано Дмитра Павличенка і його 19-річного сина Сергія. З 26 березня того самого року вони перебувають за гратами у Київському СІЗО. Свою вину вони не визнавали.

За твердженнями захисників родини Павличенків, жодних доказів та свідків причетності Павличенків до злочину немає. Вони переконані, що справа проти Павличенків сфабрикована.

За однією з версій, вони нібито пішли на злочин через помсту: суддя виселив їхню сім'ю з квартирної прибудови в будинку на вул. Б. Хмельницького, 52-а.

Міліція завершила розслідування і передала справу до суду у грудні 2011 року.