Соратник Кличка радить уряду не вирішувати свої проблеми за рахунок простих громадян

19 Листопада 2012, 07:17

«Це перекладання соціальних проблем та прорахунків уряду на простих громадян», – сказав Наливайченко.

Він звернувся до податкової служби з вимогою почати оподатківання з корупціонерів: «У нас є дуже багато мультиміліонерів, політиків, які в ефірі заявляють, що вони витрачають сотні мільйонів доларів на власні кампанії, білборди, пропагуючи всякі референдуми. Де податківець, який може завітати та запитати: «Ви були все життя державним службовцем. Тепер ви витрачаєте сотні мільйонів (звідки – невідомо), на всіляку агітацію, в тому числі політичну». Так може почніть з багатих оподаткування, з тих корупціонерів, які засіли і тепер ведуть всілякі різні політичні кампанії?» .

Нагадаємо, голова Державної податкової служби Олександр Клименко заявив про необхідність введення загального декларування доходів громадян. Він зазначив, що ДПСУ технічно готова приймати податкові декларації від усіх українців, проте необхідно вирішити проблему мотивації громадян, показавши їм вигоди добровільної сплати податків.

Як свідчать фінансові звіти  всіх 22 партій, що взяли участь у виборах до ВР, загальна сума їх витрат на рекламні кампанії склала трохи більше 600 млн грн.