У Франції протестували проти одностатевих шлюбів

17 Листопада 2012, 21:25

За заявою організаторів, акції пройшли в 75 містах країни.

Поліція Парижа повідомляє, що на вулиці міста вийшло не менше 70 тис. протестуючих. Учасники маршу несли транспоранти з девізом "Один тато, одна мама – дітям не брешуть" та скандували гасла на захист традиційної сім'ї. "Починається великий рух. Ми всі народжуємося від чоловіка і жінки, – заявила одна з ініціаторів акції Фріжід Баржо.

Паризький марш стартував на площі Данфер-Рошро та завершився у церкві Будинку Інвалідів, де знаходиться гробниця Наполеона I Бонапарта. За задумом організаторів, фінішна точка мала символічне значення, адже саме перший французький імператор увів у дію чинний Цивільний кодекс, що регламентує, зокрема, сімейне право. "Ми зберігаємо вірність нашому Цивільному кодексу, це основа нашого суспільства. Не можна допустити, щоб слова "батько" та "мати" були замінені на якісь невизначені терміни"- підкреслила Баржо.

Акція в Парижі мала підкреслено світський та мирний характер: в її організації не брали участь представники крайніх правих партій, католицьке духовенство, а також прихильники релігійного традиціоналізму. Останні планують провести власну демонстрацію в неділю, 18 листопада.

Аналогічні акції пройшли сьогодні і в інших великих містах країни. До 22 тисяч людей вийшли висловити свій протест на вулиці Ліона, по декілька тисяч осіб зібрали демонстрації в Нанті і Ренні.

У Марселі, де проти одностатевих шлюбів протестували до 8 тис осіб, хода маніфестантів зіштовхнулась з акцією захисників гомосексуальних-меншин, які виступили з транспарантом "Ваша модель суспільства мертва, ласкаво просимо в Содом і Гоморру!". Щоб уникнути ескалації конфлікту між двома колонами демонстрантів, які обмінювалися образами, поліцейські застосували сльозогінний газ.  

Також сльозогінний газ до демонстрантів застосували правоохоронці в Тулузі, де прихильники одностатевих шлюбів намагалися перешкодити проведенню мітингу своїх ідеологічних супротивників.

Як відомо, легалізація одностатевих шлюбів була однією з передвиборних обіцянок  президента Франції Франсуа Олланда, який був обраний у травні. Законопроект, що дозволяє в республіці одностатеві шлюби, був схвалений кабінетом міністрів 7 листопада.

Очікується, що вже в січні 2013 року документ  розгляне парламент.

Читайте також: Церква проти уряду: англікани й католики засуджують плани легалізації одностатевих шлюбів