Євродепутат: відхід від демократичних цінностей негативно вливає на фінансову допомогу Україні

9 Листопада 2012, 10:26

«В питанні, кого підтримувати, зміни відбулися не на користь України», – зазначив Целлер.

За його словами, в рейтингу країн, які дотримуються проєвропейського курсу, Україна вже опустилась на третє місце і подальша тенденція є негативною.

За словами депутата Європарламенту Целлера, наступний саміт Україна-ЄС скасували в очікуванні остаточних результатів голосування.

«Звісно, Єврокомісія, що веде переговори, пояснює таке рішення технічними причинами. Але, я гадаю, це лише відмовка. У принципі все пов’язано з цією невизначеністю після виборів», – каже Целлер.

Він зазначив, що особливе занепокоєння викликає суперечка, що спалахнула навколо підрахунку голосів в одномандатних округах. «Як ми бачимо, днем виборів виборчий процес не завершився», – зауважив член Целлер.

Він попередив, що увага європейських структур ще довго залишатиметься прикутою до внутрішньополітичних процесів у державі. Довгострокові спостерігачі від ОБСЄ працюватимуть в Україні щонайменше весь листопад, повідомив він.

Нагадаємо, 6 листопада голова спостережної місії Європарламенту на виборах до Верховної Ради Павел Коваль відзначив, що події в Україні після 28 жовтня викликають чимало сумнівів.

Читайте також: Голова місії спостерігачів від ПАРЄ: Україна вже живе при авторитаризмі