Азаров закликав до створення широкої коаліції в Раді

8 Листопада 2012, 22:28

У заяві наголошується, що уряд серйозно стурбований ситуацією, яка склалася із підрахунком голосів на виборах до Верховної Ради у деяких одномандатних виборчих округах. «Як прем’єр-міністр я неодноразово висловлювався з цього приводу. Разом з тим розвиток подій спонукає нас офіційно закликати політичні партії та кандидатів у депутати, які втягнені у конфлікти щодо підрахунку голосів, припинити ці конфлікти та почати діалог між собою. Уряд готовий сприяти налагодженню та проведенню такого діалогу», – йдеться у заяві Азарова.

Голова уряду  просить Центральну виборчу комісію забезпечити завершення підрахунку голосів у передбачені законодавством строки та вжити для цього всіх необхідних заходів. Також він доручає правоохоронним органам розібратися зі всіма фактами порушень, які мали місце, дати їм правову оцінку та вжити необхідних заходів правового реагування.

«Насамкінець, хотів би закликати всі політичні сили, яким не байдужа доля нашої країни, почати переговорний процес з метою створення широкої коаліції на основі європейських цінностей – для консолідації всіх здорових сил суспільства з метою подальшого розвитку України та реалізації політики європейської інтеграції», – підсумував Азаров.

Як повідомлялось, лідер Комуністичної партії Петро Симоненко виключає входження фракції КПУ до складу будь-яких коаліцій у Верховній Раді сьомого скликання.

Народний депутат-регіонал Володимир Олійник заявив, що у наступній Верховній Раді депутатську більшість сформують представники Партії регіонів. 

Якстало відомо Тиждень.ua  з джерел у виборчому штабі ПР, не менше 20 кандидатів, що перемогли на мажоритарних округах як самовисуванці або представники непровладних сил, готові вступити в наступному парламенті до фракції Партії регіонів.

Читайте також: ПР+КПУ=більшість. На часі полювання на «тушок»?