Азарова здивував програш добре знаних ним «гречкосіїв» у Києві

2 Листопада 2012, 18:18

"Мені радісно, що Партія регіонів перемогла на виборах, з іншого боку, не можна не звернути увагу на критичне ставлення до партії влади в кількох наших регіонів. Перш за все, звичайно, це стосується столиці", – написав прем’єр

На думку Азарова, за останні два з половиною роки для розвитку Києва нинішня влада зробила дуже багато. Зокрема, динамічно розвивалася транспортна інфраструктура, багато сил було вкладено в житлово-комунальне господарство, серйозна робота виконувалася з благоустрою парків і скверів.

"Можна наводити дуже багато цифр, які характеризують дійсно розвиток Києва, і в цих умовах виникає питання: а що все-таки не подобається киянам? Можливо, усім цим не треба було займатися? Чи, може, кияни вважають, що можна було зробити набагато більше? Але скажу відверто, більше зробити не можна було. А якщо у когось є інша думка, я охоче її розгляну", – зазначив Азаров.

Особливо його здивували результати голосування в мажоритарних округах столиці.

"Я не хочу називати прізвищ, але скажу прямо, що програш багатьох дуже відповідальних кандидатів у депутати, яких я добре знаю і які багато років дійсно працювали на розвиток Києва, захищали інтереси Києва, і вони на своїх округах, взагалі-то, програли людям, які мало що хорошого зробили для Києва", – додав він.

У Києві 13 округів. ЦВК опрацювала 100% протоколів від 11 округів – в усіх перемогли кандидати-мажоритарники від опозиції: 9 від "Батьківщини", по одному – від "Свободи" і "Удару".

Як повідомлялось, парламентські вибори засвідчили, що киян уже важко купити за пердвиборчу «гречку». Водночас у деяких регіонах країни підкуп й досі спрацьовує. Найбільшою мірою це стосується Донецької, Одеської, Харківської областей та Криму. Так на мажоритарних округах перемогли Сергій Клюєв, Тетяна Бахтєєва, Олексій Азаров, Сергій Ківалов, Ірина Горіна, Олександр Фельдман, Юлія Льовочкіна.

Як пояснив Тиждень.ua політолог Володимир Фесенко, головною позитивною тенденцією цих виборів стало те, що технологія підкупу не ефективна і не гарантує перемоги.

«Там, де виборців цього не сприймають, де опозиційні сили достатньо популярні, активні, технології підкупу можна перемагати. І підтвердження цього – голосування у Києві, де були «кинуті» великі гроші для перемоги і фактично відбувалася боротьба умовно між опозиціонерами і корупціонерами», – пояснив політолог