У Москві створили раду для возз’єднання Росії, України та Білорусі

27 Жовтня 2012, 15:50

За словами голови міжнародної організації «Народна більшість Росії, України та Білорусі» Валєнтіна Халєцкого, таке рішення ухвалено на установчому засіданні в Москві.

«Ідея Хартії возз'єднання народу стала продовженням української громадської ініціативи про конфедеративний міждержавний союз Росії, України та Білорусі», – сказав Халєцкій. Він пояснив, що координаційна рада покликана координувати діяльність комітетів, які просуватимуть ідею «возз'єднання» на місцях, у кожній з трьох країн.

Халєцкій нагадав, що наразі в інтернеті відбувається обговорення хартії.

«У Хартії возз'єднання сказано, що в Конституціях Росії, України та Білорусі народ визначено як носій влади й джерело суверенітету, що дає підставу для початку збору підписів за винесення на всенародний референдум Росії, України та Білорусії питання про возз'єднання нашого народу», – сказав Халєцкій.

Він повідомив, що 30 жовтня в Незалежному прес-центрі в Москві відбудеться прес-конференція «Хартія возз'єднання народу Русі: перспективи та відносини», де буде детально розкажуть про діяльність координаційної ради.

Як повідомлялось, раніще глава синодального РПЦ із взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін заявляв, що збір підписів про створення хартії та проведення референдуму про возз'єднання Росії, України і Білорусі почалося 21 вересня, в чергову річницю перемоги на Куликовому полі,

Перед підписанням хартії її ініціатори зайшли в храмах Святителя Миколая на Трьох горах, настоятелем якого є Чаплін, і звернулися до Бога з молитвою про дарування успіху в справі об'єднання братів-слов'ян.

Нагадаємо, сербські ЗМІ повідомляли, що Росія планує розширення Євразійського Союзу до 2020 року за рахунок держав, виключених із ЄС. Зокрема, Євразійський Союз, за планом, матиме чотири центри: у Санкт-Петербурзі, Києві, Алматі й Белграді.