Колесніков обіцяє побудувати в Карпатах олімпійські курорти “зі світовою славою”

23 Жовтня 2012, 10:25

«Ми хотіли б, щоб більше бізнес брав участь в якому плані – всі готелі, олімпійське село має побудувати бізнес, і це безумовно. Тобто роль держави в Карпатській олімпіаді – це дороги автомобільні, залізниці в гірський район, але це буде назавжди», – заявив Колесніков в понеділок в ефірі телеканалу «Донбас».

«Це будуть курорти зі світовою славою. Це зовсім інші гроші у порівнянні з Австрією з Швейцарією, і сім'я з середнім достатком може дозволити собі зимовий відпочинок. Але найголовніше, там 100 тисяч людей отримають роботу в туристичній бізнесі. Це того варте», – зазначив він.

Нагадаємо, зимова Олімпіада пройде в 2022 році, а розгляд заявок від країн, які хочуть провести цей захід, відбудеться в 2014 році.

Нещодавно Колесніков прогнозував створення Національного агентства, яке буде займатися підготовкою до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, зимової Олімпіади 2022 року, а також питаннями доступного житла.

У вересні уряд затвердив попереднє техніко-економічне обґрунтування нацпроекту Національного проекту «Олімпійська надія – 2022», подане Держагентством з інвестицій та управління національними проектами.