Обама переміг Ромні в останніх дебатах

23 Жовтня 2012, 08:35

Кандидат від Республіканської партії Мітт Ромні наполягав на тому, що за чотири роки Обама довів до того, що зовнішня загроза Америки зросла, і зокрема не зумів зупинити ядерну програму Ірану.

Серед слабкостей зовнішньої політики Обами Ромні також назвав політику "перезавантаження" у відношенні Росії, пообіцявши зайняти більш жорстку позицію в разі обрання президентом.

Обама і його прихильники наполягали на тому, що пропозиції Ромні нічим принципово не відрізняються від політики чинного президента.

Приміром, у відповідь на закиди Ромні в тому, що він не має наміру захищати Ізраїль від можливого удару Ірану, Обама пообіцяв, що зробить саме це.

Ромні зі свого боку фактично підтвердив, що продовжить розпочате Обамою і завершить виведення американських військ з Афганістану до 2014 року, всупереч позиції, яку раніше зайняв республіканський кандидат у віце-президенти Пол Райан.

За два тижні до виборів 6 листопада ні той ні інший кандидат не має явної переваги за опитуваннями громадської думки.

Опитування, проведене кампанією CBSпісля дебатів, показав, що більшість (53%) респондентів визнало переможцем дебатів Обаму; Ромні визнали переможцем 23% опитаних.

Опитування СNN показало не настільки різкий розрив: 48% присудили перемогу Обамі, 40% – Ромні.

Нагадаємо, Ромні виграв перші передвиборчі дебати із діючим главою Білого дому Бараком Обамою, які пройшли 4 жовтня. Їх основною тематикою була економіка.

У других дебатах, під час яких претенденти, зокрема, відповідали на питання глядачів, переміг Обама.