Експерт: “золотою акцією” нової Ради можуть стати мажоритарники

16 Жовтня 2012, 13:06

«Новий парламент буде швидше політично безвідповідальним і безбарвним за рахунок присутності мажоритарників, які власне будуть тією «золотою акцією», – заявив Таран.

«Вони будуть «золотою акцією» ситуативно, тобто в залежності від закону, за який голосуватимуть. Думаю, що ця «золота акція» буде поділена на всіх цих «тушок» або бізнесменів, які йдуть по мажоритарних округах і дуже мало насправді мають відношення до будь-якої партії, крім партії влади. Тому що від неї фізично залежні у зв’язку з їхнім бізнесом», – додав експерт.

Нагадаємо, за даними загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, третина виборців не знає жодного з кандидатів на своєму виборчому окрузі. Усіх кандидатів на окрузі знає лише 6% виборців.

При цьому, як заявляв голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, близько двох третин кандидатів-мажоритарників – технічнікандидати.

Зазначимо, що об’єднана опозиція «Батьківщина» та партія «УДАР» днями поділили між собою мажоритарні округи. Раніше об’єднана опозиція поділила одномандатні округи також із ВО «Свобода».

Читайте також: Мажоритарники обіцяють українцям безкоштовний wi-fi у кожному дворі, модний одяг і метро по 5 копійок