Укравтодор витратив 201 млн грн на ремонт доріг на батьківщині свого начальника

16 Жовтня 2012, 08:45

Ремонтуватимуть дорогу на відрізку км 699+000 – км 703+226, це ділянка під Кіровоградом з боку Умані. Дорога проходить через смт Новоархангельськ, в якому народився керівник «Укравтодору» Володимир Демішкан і зареєстрована фірма «Дор-строй».

З урахуванням цієї закупівлі після призначення Демішкана керівником «Укравтодору» в 2010 році на ремонт 53,62 км дороги, що поєднує Новоархангельськ з Уманню та Кіровоградом, витратили 201,10 млн грн. Це в півтора рази більше, аніж за ці самі два роки виділили на ремонт решти траси М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка довжиною в тисячу кілометрів.

До призначення Демішкана головою «Укравтодору» до складу засновників фірми «Дор-строй» входила його дружина Ірина, а також Ігор Мездрін, син першого заступника Демішкана в «Укравтодоріу». Наразі засновниками фірми є британські фірми «Любові файнес лімітед» і «Джесісан лімітед», а також киянка Тоня Наумкіна.

За інформацією «Форбс-Укрина»», директором британської компанії є Врахіміс Шкорді – юрист, який очолює велику кількість інших фірм. Шкорді від імені Lubovy Finance Limited видав довіреність двом українським юристам – Данилу Гетманцеву та Світлані Язиковій. Гетманцев – почесний президент юркомпанії «Jurimex», Язикова працює там же старшим юристом. На сайті компанії вказано, що «Jurimex» є юридичним радником «Укравтодору». Відповідний договір був укладений в жовтні 2010 року, після того, як «Дор-строй» змінив засновників.

З врахуванням цих закупівель з початку 2011 року «Дор-строй» отримав в системі «Укравтодору» підряди на суму 514,81 млн грн. «Дор-строй» також є засновником фірми «Юнікобуд», яка в цей же час отримала підряди на ремонт доріг вартістю 357,21 млн грн.

Володимир Демішкан балотується в народні депутати від Партії регіонів по мажоритарному округу №114 в Луганській області.

Згідно з декларацією про доходи, поданою ним до Центрвиборчкому, голова державного «Укравтодору» в 2011 році придбав автомобіль Audi-8 об’ємом двигуна 6300 см3, вартість якого склала 1,90 млн грн.

При цьому Демішкан задекларував річний дохід у розмірі 5,3 млн грн., з яких лише 97 тис грн. склала зарплата. Решта надійшла від продажу майна та дивідендів.

На банківських рахунках Демішкан зберігає 17,94 млн грн.

Нагшадємо, Сергій Демішкан разом губернатором Черкащини Сергієм Тулубом та міністром енергетики Юрієм Бойком заснували ГО «Товариство мисливців і рибалок «Кедр». Це товариство має адресу в с.Нові Петрівці під Києвом, де розташована резиденція «Межигір’я» Віктора Януковича.

Володимир Демішкан був депутатом Верховної Ради від Партії регіонів а, після приходу до влади Віктора Януковича, призначений главою Укравтодору.