Автор законопроекту про наклеп подякував депутатам та журналістам за його відміну

2 Жовтня 2012, 11:34

"Ми з вами провели два тижні дискусій. З'явився мій проект постанови (про скасування прийнятого в першому читанні законопроекту про наклеп – Ред.). Я дякую народним депутатам за те, що вони підтримали мене. Питання знято з порядку денного. Крапка. Спасибі й вам", – заявив Журавський журналістам на брифінгу у парламенті.

При цьому депутат одразу ж пішов з прес-пойнту, де проходив брифінг, не бажаючи відповідати на запитання журналістів.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада 349 голосами скасувала прийнятий раніше у першому читанні проект закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

У першому читанні законопроект був прийнятий 18 вересня. 

Проект закону викликав критику з боку Єврокомісії, Ради Європи, ОБСЄ, громадських організацій та депутатів Європарламенту

25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту "Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп" проти ухвалення даного закону. Ряд українських ЗМІ вийшли з порожніми шпальтами.

У той же день Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення парламенту про прийняття в першому читанні проекту закону про наклеп. Він підкреслив, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови. При цьому він заявив, що залишається на тих же політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

Джерела Тиждень.ua повідомили, що законодавчі зміни про кримінальну відповідальність за наклеп можуть бути прийняті після парламентських виборів. Під час бесіди співрозмовник Тиждень.ua наголосив, що після виборів законопроект буде проголосований «обов'язково».