“Собор”: в окружкомах Львова більшість належить Партії регіонів

28 Вересня 2012, 12:14

«Я зателефонував був до однієї пані, заради цікавості, бо в неї таке ж прізвище як у мене. Ця пані живе в районі Кам’янка-Бузька. Вона працює акушером і навіть гадки не має, що її записали в члени ДВК, більше того від якоїсь партії анархістів, «Братства», які працюють на Януковича», – розповів кандидат у депутати.

Як стверджує Середа, таким чином майже всі члени ДВК  мешканці віддалених регіонів Львівської області. За його словами, це означає, що хтось спеціально спланував цей «безлад».

«Якісь екзотичні партії, про які особисто я почув уперше на цих виборах, подали таких "лівих" людей, бо їм треба було подати хоч когось, по-іншому ДВК не може запрацювати, а потім у останній момент будуть робити «потрібну» заміну», – переконаний Середа.

"В окружних комісіях Львова дев’ять десятих – люди Партії регіонів і їхні сателіти, дільничних – теж їхні", – сказав він.

«Практику такого хаосу я вже спостерігав 2,5 роки тому, коли голову одної з комісій призначили прямо в суді. Коли я зайшов до неї запитати, що і як треба робити, вона почала плакати, бо була некомпетентна. У результаті було вийшло так, що кожна політична сила робила те, що хотіла, а трійка наверху вирішила результати виборів», – заявив кандидат у депутати від УП «Собор».

Нагадаємо, формування і робота окружкомів почалися зі скандалів.

У результаті жеребкування в ЦВК представники партій «УДАР Віталія Кличка» і ВО «Свобода» не потрапили до складу жодного окружкому. Місця в окружкомах були розподілені між 19 партіями.

Раніше ВО «Свобода» оприлюднила інструкції для членів окружних комісій Партії регіонів, розроблений штабом ПР, де є чіткий поділ на «наших» і «не наших». Втім у Партії регіонів це заперечили.

Читайте також: Партія влади отримала безпрецедентні можливості виграти вибори ще до їхнього початку