Харківська міліція стверджує, що її цікавить банк, а не журналісти

28 Серпня 2012, 15:48

«Інформація щодо перешкоджання роботі журналістів Інтернет-оглядача та редакції газети «Главное» не відповідає дійсності. Слідчі дії, які проводяться працівниками міліції, не мають відношення до діяльності вищезазначеного засобу масової інформації», –  йдеться у повідомленні.

У міліції заявляють, що слідчі харківської міліції проводять обшук в рамках розслідування кримінальної справи щодо банківських посадовців.

«Повідомляємо, що слідчим управлінням ГУМВС України в Харківській області в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно посадових осіб одного з приватних банків міста та на виконання рішення Київського районного суду у м. Харкові проводяться слідчі дії», – йдеться у повідомленні.

Водночас сайт "Главное" заявляє, що міліція через три години після початку обшуку пустила в редакцію лише одну людину – головного редактора.

"Решта журналістів і редакторів продовжують перебувати на вулиці з тієї простої причини, що правоохоронці їх не пускають всередину", – повідомляють вони.

Як відомо, сьогодні зранку журналісти видання "Главное" заявили, що до них прийшли з обшуком та змусили покинути приміщення. Редакція знаходиться в будівлі, в якій також розташовані банк "Базис" та компанія "Інвестор", які пов’язують з екс-губернатором Харківщини Арсеном Аваковим.

У свою чергу адвокат компанії "Інвестор" Олег Атісков повідомив, що обшук у будівлі проходить в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом зловживання посадових осіб банку "Базис". Сьогодні стало відомо, що Нацбанк ухвалив рішення про ліквідацію цього банку