Податкова закликала партії платити агітаторам офіційно

23 Серпня 2012, 07:21

Згідно з повідомленням прес-служби ДПСУ, політичні партії під час виборчої кампанії часто наймають працівників без офіційного працевлаштування і виплачують заробітну плату «в конвертах», що є порушенням податкового і трудового законодавства.

«Крім того, це підвищує небезпеку того, що працівники можуть залишитися без обіцяних грошей після завершення виборів», – говориться в повідомленні.

У зв'язку з цим Податкова рекомендує діючим агітаторам, координаторам, спостерігачам вимагати від політичних партій і штабів кандидатів у народні депутати підписати цивільно-правовий договір або трудову угоду, що і гарантуватиме повну і своєчасну оплату праці.

Зі свого боку податкова служба попереджає про те, що має намір проконтролювати дотримання податкового законодавства в структурах, які займаються організацією і проведенням виборчої кампанії.

Нагадаємо, днями опозиція закликала Генпрокуратуру розслідувати факт використання працівників системи соціального захисту населення для агітації за Партію регіонів, на що з держбюджету було виділено мільйони гривень.