Рада посилила до 5 років кримінальну відповідальність за фальсифікацію ліків

5 Липня 2012, 21:35
Відповідний закон отримав 266 голосів депутатів з 269 зареєстрованих в залі парламентарів. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, караються позбавленням волі від 5 до 8 років з конфіскацією фальсифікату і майна.
 
Дії спричинили смерть або інші тяжкі наслідки, або вчинені в особливо великих розмірах караються позбавленням волі на строк від 8 до 10 років або довічним ув'язненням з конфіскацією фальсифікату і майна.
 
Закон звільняє від кримінальної відповідальності осіб, добровільно здали фальсифіковані ліки, що вказали джерела їх придбання, що допомагали в розкритті злочинів, якщо їх дії не призвели до смертельних випадків і не загрожували життю і здоров'ю людей.
 
Як повідомлялося раніше, Верховна Рада заборонила медичним і фармацевтичним працівникам рекламувати ліки, у тому числі виписувати лікарські засоби на бланках, що містять інформацію рекламного характеру.
 
25 травня президент Віктор Янукович вказав на необхідність удосконалення законодавства, що регулює ринок ліків. 5 червня Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді ввести ліцензування імпорту ліків
Позначки: