У Луценка впевнені, що Мін’юсту не вдасться оскаржити рішення Євросуду

4 Липня 2012, 12:08

"Я вважаю, що взагалі колегія суддів Європейського суду, що буде розглядати у разі подачі апеляцію на це рішення, я впевнений на 100%, що вона визнає відсутність підстав для подальшого розгляду цієї скарги й залишить це рішення суду чинним", – сказав він.

Баганець підкреслив, що визнані Європейським судом з прав людини порушення Європейської конвенції з прав людини й основних свобод стосовно Луценка при його затриманні, арешті й утриманні під вартою є порушеннями і з погляду Конституції України й українського процесуального законодавства. Таким чином, зі слів адвоката, на сьогодні є всі підстави для притягнення осіб, причетних до затримання, арешту й утримання під вартою Луценка до передбаченої законом відповідальності.

Нагадаємо, урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький має намір просити цей суд передати скаргу Луценка на своє затримання й арешт на розгляд Великої палати Європейського суду з прав людини.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав порушення у справі Луценка і присудив йому 15 тисяч євро компенсації від України.

Суд, зокрема, визнав шість порушень Конвенції прав людини під час розгляду справи Луценка в Україні.

Одразу після оголошення рішення Луценко звернувся до президента України Віктора Януковича та генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою виконати рішення Європейського суду, а також притягнути до кримінальної відповідальності посадових осіб за фактом незаконних дій стосовно екс-міністра внутрішніх справ.

У прес-службі Міністерства юстиції повідомили, що Україна виконає будь-яке рішення Європейського суду з прав людини щодо Луценка.