У Києві затримали активіста під час проведення правозахисної виставки

1 Липня 2012, 21:30

За їхніми словами, виставка, яка розпочалася 8 червня у Києві і проходила в кількох українських містах, 1 липня  закривалася в Києві на вулиці Шота Руставелі, про що було повідомлено міську владу.

Під час проведення виставки до активістів підійшли міліціонери з вимогою її згорнути. Вони мотивували свої вимоги рішенням суду, яке забороняє проведення будь-яких акцій у Києві через Євро-2012. Коли активісти відмовилися згортати акцію, Назарія Боярського було затримано й доправлено до Печерського райвідділу міліції.

За словами колег, через годину після затримання його не було зареєстровано у відділку, однак він повідомив, що на нього складають адмінпротокол. При цьому адвоката до затриманого не допускають, повідомляють колеги Боярського.

Пізніше в  центрі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві повідомили, що стосовно активіста Центру громадянських свобод, який розгорнув банер з фотографією ув’язненого  іноземця біля  НСК "Олімпійський", було складено адмінпротокол.

"1 липня у Києві, на ділянці території, яка визначена, як прилегла до НСК «Олімпійський», 34-річний мешканець Вінницької області, який називає себе працівником Центру громадянських свобод, влаштував дійство, яке він називає експозицією мандрівної фотовиставки. Експозиція складалася з розгорнутого вручну банера з нанесеною фотографією ув’язненого іноземного громадянина", – відзначили в міліції.

"Співробітники міліції, які охороняють громадський порядок на території, прилеглій до стадіону, роз'яснили активісту, що постановою Окружного адмінсуду Києва з 11 червня по 2 липня обмежено право громадян на проведення громадських акцій на зазначеній території і запропонували припинити правопорушення. На зауваження міліціонерів цей громадянин не відреагував, свої дії не припинив. Тому був затриманий і доставлений до Печерського райуправління міліції ", –повідомили у міліції. 

Окремо у міліції зауважили, що відповідно до анонсу, виставка мала пройти у Києві 8 –10 червня 2012 року у науково-культурно-розважальному центрі ATMASFERA 360. Стосовно порушника складено адміністративний протокол за ст.185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Рішення про його покарання визначатиме суд.

Нагадаємо, 28 червня громадська організація "Коаліція учасників помаранчевої революції" заявила про затримання міліцією свого лідера Сергія Мельниченка, а також активістки Тетяни Лиходєєвої під час театралізованої акції  "Захистимо Конституцію України" біля будинку Адміністрації Президента в Києві.