Янукович: я не бажаю Іващенку ніякої шкоди, але він порушив закон

15 Червня 2012, 11:16

«Справа міністра оборони Іващенка ще не закінчена. І може бути, що його виправдають. Це можливо. І слава Богу, якщо його виправдають. Хай його відпустять і більше не чіпають через ці речі. Але подивіться на ці звинувачення. Він промовчав при продажі фірми, яку було оцінено в $100 млн, але продано за смішну суму у 9 або 10 млн гривень. Ви розумієте? Тому тут все ясно. Процедури продажу були порушені…і за це він постраждав. Але я особисто не бажаю йому ніякої шкоди. Я його знаю, я знаю як він уклав цю угоду. Але він порушив закон», – заявив Янукович. 

Як повідомлялось, 12 квітня Печерський районний суд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання в листопаді 2009 року плану санації щодо реалізації цілісного майнового комплексу Феодосійського судномеханічного заводу (Крим).

Захист Іващенката він сам оскаржили вирок в Апеляційному суді Києва.

Нагадаємо, Іващенка обвинуватили у тому, що в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду виконуючого обов'язки міністра оборони, зловживаючи службовим становищем, підписав план санації щодо реалізації цілісного майнового комплексу держпідприємства «Феодосійський судномеханічний завод» (Крим).