«Регіонали» планують найняти 12 тис. агітаторів за 400 млн бюджетних гривень (Документ)

7 Червня 2012, 10:08

У розпорядження руху потрапила копія листа за підписом віце-прем’єра Сергія Тігіпка, адресований державним адміністраціям.

У документі йдеться про цільову дотацію місцевим бюджетам для додаткового залучення з 1-го червня до структур соціальних служб 12 тисяч тимчасових соціальних працівників. Основне завдання новобранців «надання соціальних послуг найвразливішим категоріям населення».

За інформацією, яку рух отримав від власного джерела в Кабінеті міністрів, у такий спосіб Партія регіонів планує оплачувати роботу своїх агітаторів, які працюватимуть по технології «від-дверей-до-дверей». На це вказує не лише період, на який набираються працівники, але й те, що вони не отримуватимуть статусу державних службовців.

На фінансування проекту з державного бюджету витратять близько 400 млн. грн.

Як повідомлялось раніше, в Полтавській області, де по 149-му виборчому округу веде передвиборчу кампанію керівник Державного агенства резерву України Олексій Лелюк (очолює Полтавську облорганізацію Партії регіонів), були зафіксовані випадки роздачі виборцям муки в мішках з маркуванням Держрезерву.

Нагадаємо, задовго до початку передвиборчої кампанії політики почали активніше використовують підкуп виборців як спосіб агітації. Зокрема, напередодні Дня перемоги учнів шкіл міста Харкова примушували розносити пенсіонерам продуктові набори та вітальні листівки від народного депутата з Партії регіонів Олександра Фельдмана і харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Також на початку травня в одній зі шкіл Харкова активісти громадянського руху «Спільна Справа» зафіксували роздачу безкоштовних продуктових наборів виборцям. Роздача здійснювалася особисто народним депутатом від Партії регіонів Іриною Горіною.

Її колега по фракції Ірина Бережна та позафракційний депутат Валерій Писаренко також були помічені за роздачею мешканцям міста продуктових наборів. Разом з пайками народні обранці роздавали агітаційні матеріали з гаслом провладної російської партії «Єдіная Россія» – «Вмєстє побєдім!».

Втім, раніше агітаційний підкуп виборців відбувався за власний рахунок політиків.