Донька Тимошенко: українські лікарі хочуть визнати матір здоровою, щоб її швидше судили

6 Червня 2012, 14:33

Євгенія переконана, що влада не зацікавлена в одужанні її матері.

"Захворювання моєї матері має неврологічну природу, тож кожен стрес погіршує її стан. Вона досі не може ходити без допомоги, більшість часу перебуває у ліжку, рух завдає їй болю. Тож лікарі, які стежили за станом її здоров'я упродовж місяця, не зафіксували жодного серйозного покращення. Ми продовжуватимемо боротися за її право лікуватися в незалежній приватній клініці, де вона не зазнаватиме такого потужного тиску", – заявила Євгенія Тимошенко.

Як повідомлялось, напередодні лікарі берлінської клініки Charité Карл Айнхойпль, Норберт Хаас і Анетт Райсхауер заявили про певне покращення стану здоров'я екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко – її біль повністю не минув, але значно зменшився. Вже кілька годин на день екс-прем'єр може пересуватись по палаті. Водночас лікарі зазначили, що її лікування відбувається в неналежних умовах.

Лікарі також вважають, що постійне відеоспостереження в палаті за Юлією Тимошенко є додатковим фактором стресу, який не сприяє швидкому одужанню. Крім того, у екс-прем'єр-міністра України немає можливості бачити денне світло, хоча це необхідно для її лікування. Юлії Тимошенко дозволяють підходити до вікон лише на 15-20 хвилин.

Такожзапитання у лікарів викликає друга пацієнтка в палаті Тимошенко. Медики висловили своє здивування тим, що в такій модернізованій клініці колишнього прем'єра не можуть залишити саму в палаті. "Це можуть бути просто зайві вуха", – зазначають вони.

Берлінські лікарі також ставляться скептично щодо можливості екс-прем'єр-міністра України бути присутньою на судових засіданнях. Загалом, для кращого лікування Тимошенко німецькі лікарі рекомендуватимуть українській владі перевезти її в Київ під домашній арешт, якщо переведення пацієнтки в Берлін не можливе.

Водночас напередодні з'явилася інформація про те, що Міністерство внутрішніх справ Україні на чолі з Віталієм Захарченком планує все ж таки влаштувати бутафорський новий судовий процес над Юлією Тимошенко та силоміць притягти лідера опозиції до суду. Саме задля цього зараз на якійсь таємній фабриці виконується спецзамовлення МВС – будують скляну клітку з ліжком для Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, 9 травня Тимошенко госпіталізували до ЦКЛ №5 після 20-денного голодування, оголошеного екс-прем'єром на знак протесту проти застосування до неї сили під час першого транспортування з колонії в клініку.

З 9 по 17 травня лікування екс-прем'єра та її вихід із голодування проходили під наглядом лікаря клініки "Шаріте" Лутца Хармса.

21 травня його змінила Аннет Райсхауер. Вона поїхала 27 травня. Перед від'їздом обидва лікарі залишали програму лікування Тимошенко на період до приїзду нового фахівця з клініки "Шаріте".