Опозиційні депутати покинули Раду

5 Червня 2012, 11:23

«Ви не вперше в стінах цього парламенту пропхаєте за гроші, силою – ви по-іншому не вмієте – закони проти України і українців. Ви пропхали червоні прапори, ви вирішили так само просунути другу державну мову», – заявив з трибуни парламенту заявив депутат Арсеній Яценюк.

Він заявив, що опозиція не дасть Партії регіонів прийняти мовний законопроект в цілому.

«Ми не дамо можливості прийняти цей закон у другому читанні. Цей бій нами не виграний, але за нами буде перемога у війні», – заявив він.

Яценюк зазначив, що «цей бій» опозиції не вдалося виграти, однак «це тимчасова перемога Партії регіонів, але є поразка України і Української держави".

«Закон прийнятий тільки у першому читанні, а точніше він не прийнятий. Проте Україна знає прізвища всіх, хто зрадив Українську державу, хто знищив українську Конституцію і проти того, щоб Україна існувала, як така», – заявив він.

У свою чергу народний депутат від «БЮТ-Батьківщини» Андрій Шкіль заявив, що опозиції «нема що робити тут разом з вами, з тими, хто зраджує власний народ, хто примушує зраджувати тих, хто хотів би служити Україні».

«Але ви їх купуєте, тиснете, ґвалтуєте, тому я наголошую на тому, що працювати з вами у сесійній залі зараз тут ми не збираємось», – наголосив Шкіль.

За його словами, у зв’язку з цим опозиція залишає сесійну залу: «Ми йдемо звідси, щоб повернутися з людьми».

Після цього опозиція залишила зал засідань.

Нагадаємо, сьогодні ВерховнаРада ухвалила в першому читанні законопроект про засади мовної політики авторства Вадима Колесніченката Сергія Ківалова.

За словами одного з опозиціонерів, опозиція мала план по зриву голосування, однак свідомо його провалила.

Цей законопроект «регіоналів» встановлює офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.