Польща сподівається на співпрацю з Україною на час виведення свого контингенту з Афганістану

2 Червня 2012, 05:25

Зокрема, в ході зустрічі Клюєв та Козей обговорили питання взаємодії двох країн у рамках діяльності НАТО, в першу чергу – в Афганіст ані. Клюєв зауважив, що Україна готова продовжити співробітництво з НАТО щодо використання стратегічної транспортної авіації.

Козей повідомив про плани Польщі щодо поетапного виведення власного військового контингенту з Афганістану до кінця 2014 року, який в даний момент становить 2,5 тис військовослужбовців, і висловив надію на широку співпрацю з Україною в цьому питанні.

Клюєв наголосив на важливості активізації двостороннього військово-технічного співробітництва і запропонував провести найближчим часом засідання українсько-польської підкомісії з питань співробітництва оборонних галузей промисловості.

Учасники зустрічі також обговорили роботу, яку розпочали Україна, Польща та Литва над створенням литовсько-польсько-української бригади для спільної участі у миротворчих операціях.

Нагадаємо, наприкінці травня старший науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Джеймс Шерр заявив, що Україна стає менш значущою для НАТО.