Азаров переконує поляків, що українці вважають правомірним засудження Тимошенко

28 Травня 2012, 18:25

«Під колонією з плакатами стоять 15-20 осіб – хіба це протест? Народ України розуміє, що провина Тимошенко абсолютно очевидна, що ми сьогодні, завдяки контрактам Юлії Тимошенко, купуємо газ у Росії вдвічі дорожче, ніж Німеччина», — сказав Азаров.

 Азаров зазначив, що  через такий дорогий газ влада змушена підвищувати тарифи і ціни в Україні, зауваживши, що це також негативно впливає на всю українську економіку. «І тому я на 100% переконаний, що жодних протестів  не буде», — сказав прем'єр.

Щодо закликів до політичного бойкоту Євро-2012, Азаров зазначив, що приїзд політиків на євро чемпіонат – це його приватна справа. «Якщо хтось (з політиків – ред.) хоче висловити свою політичну позицію і не приїде – це його особиста справа. Ми з цього дійсно зробимо висновки, і будемо їх враховувати у своїй майбутній політиці», – зазначив прем’єр.

Азаров запевнив, що Україна  цінує факт, що польська влада не підтримала ідеї бойкоту чемпіонату. З його слів, позиція Польщі показала, що відносини Києва та Варшави «добросусідські та сповнені довіри» .

«Ми високо цінуємо позицію польського керівництва. Хоча, звичайно, коли ми зустрічаємося, польський уряд висловлює свою думку, займає свою позицію, а ми представляємо свою. Я розумію, що представники польського керівництва знаходяться під певним тиском, сформованим тенденційною позицією, для якої немає підстав», – зазначив у інтерв’ю прем’єр.

Нагадаємо, під час візиту прем’єр-міністра до Брюсселю, Микола Азаров погодився з вимогами Європейського парламенту послати в Україну групу медиків для лікування Юлії Тимошенко та спеціаліста для нагляду за перебігом судового процесу над нею.