У Харківському штабі ПР продуктові набори не вважають підкупом

23 Травня 2012, 03:54

«Це не підкуп виборців. Сьогодні ми ще не проводимо виборчу кампанію… Вони діяли у правовому полі не як кандидати в народні депутати. Вони надавали допомогу, як сьогоднішні народні депутати. Це їх право… Це ті народні депутати, яких закріпили за Харківською областю. Нічого протизаконного я тут не бачу», – сказала Олешко.

Водночас, вона заявила, що Партія регіонів готова розглянути можливі скарги на неякісні продукти у проднаборах.

«Якщо надходитимуть скарги на неякісні продукти – ми будемо їх розглядати», – зазначила Олешко.

Нагадаємо, напередодні Дня перемоги учнів шкіл міста Харкова примушували розносити пенсіонерам продуктові набори та вітальні листівки від народного депутата з Партії регіонів Олександра Фельдмана і харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Також на початку травня в одній зі шкіл Харкова активісти громадянського руху «Спільна Справа» зафіксували роздачу безкоштовних продуктових наборів виборцям. Роздача здійснювалася особисто народним депутатом від Партії регіонів Іриною Горіною.

Її колега по фракції Ірина Бережна та позафракційний депутат Валерій Писаренко також були помічені за роздачею мешканцям міста продуктових наборів. Разом з пайками народні обранці роздавали агітаційні матеріали з гаслом «Вмєстє побєдім!».

Водночас, у квітні Центральна виборча комісія роз'яснила, що безкоштовна роздача товарів виборцям є підкупом.