Янукович поговорив з президентами Польщі та Румунії «тет-а-тет»

21 Травня 2012, 20:06

У такому ж форматі відбулася зустріч Януковича з президентом Румунії Траяном Бесеску. 

За словами глави держави, президент Румунії обов’язково має  здійснити  візит до України. «Ми домовились, що прийшов час активізувати наше співробітництво», – сказав Янукович журналістам у Чикаго. Віктор Федорович також відзначив необхідність посилення двостороннього україно-румунського співробітництва. «У нас дуже багато спільних справ. І окрім того, ми сусіди», – сказав президент.

На рівні офіційних делегацій відбулася зустріч президента України з президентом Ісламської Республіки Афганістан Хамідом Карзаєм. Як зазначає прес-служба Януковича, сторони обговорили питання двостороннього співробітництва.

В інтерв’ю журналістам Янукович відзначив, що сторони домовились про створення найближчим часом  спільної міжурядової комісії.  «Ми обговорили широкий спектр співробітництва, яке ми починатимемо найближчим часом. Це питання різних об’єктів інфраструктури в Афганістані – транспортної, енергетичної. Це ремонт нашої військової техніки зразку СРСР», – сказав президент.

Янукович також зазначив, що в межах комісії  будуть створені робочі групи, які відповідатимуть за роботу у різних напрямах співробітництва. «В нас є пропозиції, від яких  (Афганістану – Ред.) буде важко відмовитись», – зазначив Віктор Федорович.

Янукович підкреслив, що Україна не лише вкладає у миротворчу місію в НАТО в Афганістані, а ще й захищає свої економічні інтереси в цій країні.  «Афганістан дуже цікавий для нас партнер в цьому регіоні, ми об’єднаємо ці питання. Наша партнерська участь сприймається позитивно у всьому світі, не лише в Афганістані», – відзначив президент.

Нагадаємо, ці три зустрічі були заздалегідь підтверджені та внесені до графіка Віктора Януковича.