Лутковська відвідає Тимошенко і Луценка, коли ознайомиться з їхніми справами

7 Травня 2012, 18:19

При цьому Лутковська підкреслила, що спершу повинна ознайомитися з документами щодо екс-прем'єра.

"Візит у Качанівську колонію обов'язково відбудеться, але давайте я хоча б увійду в курс справ та ознайомлюся. Я юрист, я не можу приїжджати просто так у зв'язку з тим, що, вибачаюся, у ЗМІ з'явилася та або інша інформація. Мені необхідно ознайомитися з першоджерелами", – заявила Лутковська.

При цьому вона додала, що як тільки ознайомиться з матеріалами справ й ознайомиться з інформацією фахівців, то такий візит може відбутися.

У свою чергу, говорячи про Луценка, вона зазначила, що їй також необхідно ознайомитися з документами.

"Станом на сьогодні мені також потрібно з'ясувати фактичні обставини в справі… (Відвідати) планую", – сказала Лутковська.

При цьому вона підкреслила, що у свій час на посаді урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини вона займалася лише подіями з Луценком з 26 грудня 2010 року по 5 січня 2011 року, які й були предметом розгляду в цьому суді.

Нагадаємо, 20 квітня Тимошенко, що відбуває покарання в Качанівській виправній колонії №54 (Харків) за вироком до 7 років позбавлення волі за перевищення влади під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році, оголосила голодування на знак протесту проти політичної ситуації в Україні.

27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення повноважень на посаді міністра, він як і раніше перебуває в Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві.