Лідер кримських татар просить Тимошенко припинити голодний протест

4 Травня 2012, 12:24

«У Меджлісі кримськотатарського народу вкрай стурбовані різким погіршенням Вашого стану та безпосередньою загрозою Вашому життю внаслідок оголошеного Вами голодування на знак протесту проти свавілля та репресіям, що здійснюються діючою владою», – йдеться в зверненні.

«Ми усвідомлюємо, що з Вашого боку це є застосуванням крайньої форми боротьбі проти несправедливості та знущань», – зазначається в повідомленні.

«Для майбутнього України та кримськотатарського народу, який пов'язаний з українським народом спільним минулим та надіями щодо вкорінення в Україні норм демократії, що забезпечуватимуть її гідне місце у спільноті європейських народів, Ваше життя і Ваша особиста участь в цих процесах є вкрай затребуваними.

«Шановна Юліє Володимирівно, відчуваючи Вашу біль і усвідомлюючи Вашу готовність до самопожертви задля України, ми стверджуємо – українське суспільство потребує збереження Вами власного Життя і Здоров’я, наданих Всевишнім. Благаємо, просимо Вас припинити голодування. Будемо й далі разом – до перемоги !», – йдеться в зверненні.

Нагадаємо, звернення з проханням припинити голодування до Тимошенко адресував Комітет опору диктатурі.

Як відомо, Тимошенко оголосила голодування з 20 квітня. Це сталося після того, як з'явилася інформація про її побиття під час перевезення з колонії до лікарні. Прокуратура і пенітенціарна служба заперечують цю інформацію.

Світова спільнота, а також українські політики та родина Тимошенко закликає екс-прем'єра припинити голодування. Втім, Тимошенко відмовляється від цього, пояснюючи це тим, що не може просто так перестати боротися.

На підтримку колишнього прем’єра в Україні голодують загалом близько півсотні людей, зокрема у Києві, Харкові, Львові, Хмельницькому та Дніпропетровську. Кількох із них уже госпіталізували. 

Крім цього, у четвер, 3 травня, стало відомо, що колишній чеський сенатор від Партії громадянських демократів Властіміл Сегнал почав голодування на знак солідарності з Тимошенко.