Саркозі не отримає голосів центристів Франції

4 Травня 2012, 04:56

Байру звинуватив другого кандидата, чинного президента Ніколя Саркозі, в проводженні політики, близької до ультраправих.

Читайте також: Президентські вибори: Франція радикалізується

В той же час, згідно з останніми соцопитуваннями, Саркозі скорочує розрив з Олландом, повідомляє Рейтерс. Згідно з даними опитуваннями Harris Interactive та компанії CSA, які проводились після дебатів кандидатів в президенти 2 травня, за Олланда готові віддати голоси 53% виборців, за Саркозі – 47%. Порівняно з опитуванням, що відбулось у квітні, популярність Саркозі збільшилась на 2% (Harris Interactive) та 1% (CSA). За опитуванням OpinionWay проведений в період дебатів, за Олланда готові проголосувати 52,3% виборців, за Саркозі – 47,5%.

Другий тур президентських виборів у Франції назначений на 6 травня.

Читайте також: Міфологія проти міфології

Нагадаємо, в першому турі президентських виборів у Франції, що відбувся 22 квітня, кандидат від лівоцентристської Соціалістичної партії Франсуа Олланд отримав 29 % голосів, чинний президент, представник правоцентристської консервативної партії "Союз за народний рух" Ніколя Саркозі – 27%, лідер партії "Національний фронт" Марін Ле Пен отримала 18% голосів, лідер "Демократичного руху" (MoDem) Байру отримав більше 9% голосів.

Як повідомлялось, на початку травня лідер ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен заявила, що в другому турі виборів президента Франції не підтримає жодного з двох кандидатів .

Позначки: