Frankfurter Allgemeine: Кличко закликає Меркель приїхати на Євро-2012, щоб забрати “у диктатора політичну сцену”

3 Травня 2012, 11:10

Кличко зазначив, що під час перебування на грі у Харкові чи у Львові Меркель не обов’язково повинна ділити ложу для почесних гостей з Віктором Януковичем, а може в приватному порядку сісти на окремій трибуні німецької делегації та підтримати свою команду. Таким чином вона забере в українського диктатора політичну сцену.

Кличко відкинув санкції, бойкот політиків та відмову приїжджати на ігри.

«Така реакція в першу чергу зачепить народ, який так радіє цій події. Йдеться про спорт. Зараз обличчям України є не народ, а уряд. Саме через це треба відмовитись від таких ідей», – зазначив Кличко.

Попри активну критику з Німеччини та заклики до бойкоту ряд публічних персон все ж відкидають такі ідеї. Так, голова Німецької федерації футболу Вольфганг Нірсбах вважає, що Україна та президент Янукович ще відреагує на вже висловлену критику щодо умов утримання Юлії Тимошенко.

«Я виходжу з того, що ситуація не стоїть на місці, а розвивається. Україна позитивно покаже себе під час чемпіонату Європи, хоча зараз це їй не вдається», – заявив Нірсбах. Крім того він зазначив, що гравці збірної Німеччини можуть на власний розсуд реагувати на ситуацію в Україні.

«Вони – молоді та інтелігентні хлопці, які хочуть знати, що відбувається у світі. Вони можуть скласти власну думку. А чи хочуть вони висловлюватись (щодо України) вони вирішуватимуть самі», – додав він.