Експерт: голодування Тимошенко може погано закінчитися

25 Квітня 2012, 13:21

"Захід абсолютно не повірить, що цього (застосування сили до Тимошенко і її голодування – Ред.) не було і Тимошенко сама все придумала. Це буде велика образа перш за все для Німеччини, Британії, чи Італії. Бо ці країни в своїй історії дуже довго боролися за права людини", – каже експерт.

На його думку, в разі погіршення стану здоров'я екс-прем'єра європейські парламенти зроблять заяви із засудженням ситуації в Україні. А потім "буде жорстке з’ясування стосунків з українською прокуратурою, яка не реагує на порушення прав людини. І найголовніше, в Європі вимагатимуть негайно випустити Тимошенко з України для поновлення здоров’я, просто щоб вона не померла".

"Що означає штучне голодування? П’ять днів яке воно триває – це не жарт. За будь-яких диктатур це означає, що годуватимуть насильно. А таке годування може погано закінчитися. Вона може померти", – додав Небоженко.

Як повідомлялося, екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка перебуває у Качанівській виправній колонії, оголосила голодування з 20 квітня. Це сталося після того як з'явилася інформація про її побиття під час перевезення з колонії до лікарні. Пізніше прокуратура і пенітенціарна служба спростували цю інформацію.