Апеляційний суд Харкова підтвердив законність порушення справи проти Авакова

23 Квітня 2012, 21:10

Суд розглянув апеляційну заяву адвоката Авакова Юрія Вишневецького на рішення Червонозаводського районного суду Харкова, яким той визнав законним порушення справи проти Авакова, і залишив скаргу без задоволення.

«Це політичне переслідування. Жодних ілюзій про справедливий розгляд справи Авакова в такій ситуації я не маю. Ми пройдемо всі процедури в українських судах і будемо звертатися в європейські судові інститути», – заявив Вишневецький.

З його слів, захист екс-губернатора вважає, що справа проти нього порушена безпідставно, оскільки рішення про виділення землі в Харківській області, у якому обвинувачують Авакова як незаконному, було підписано колишнім керівництвом обласного управління Державного комітету із земельних ресурсів і до початку 2011 року ніяких претензій до Авакова з цього рішення не було.

Нагадаємо, 20 березня Червонозаводський райсуд Харкова підтвердив законність порушення справи проти Авакова.

17 квітня Аваков заявив про підробку його підписів на документах, які фігурують у справі проти нього.

26 січня прокуратура Харківської області порушила справу проти Авакова за підозрою в причетності до незаконного відчуження в 2009 році 55 га землі посадовими особами Харківської обладміністрації та Головного управління Державного комітету  земельних ресурсів у області.

Аваков очолював Харківську обладміністрацію з лютого 2005 року по лютий 2010 року.

Позначки: