Платіні турбують ціни в українських готелях

12 Квітня 2012, 11:37

На запитання журналістів, чи його хвилює ситуація з українськими готелями, Платіні відповів: «Трошки хвилює. Я думаю, урядові установи для того і є, щоб власники готелів дотримувалися норм. Є контракти, і ми повинні їх виконувати. Я сподіваюся, що всі контракти готелів будуть витримані, в іншому випадку люди сюди не приїдуть».

«Українська влада вирішить це питання», – додав президент УЄФА.

Віце-прем’єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков з цього приводу порадив пресі опитати власників готелів: чому вони у 10-15 разів збільшують ціни на проживання. Колесніков повідомив, що Податкова та комісія з контролю за цінами протягом 30 днів вживуть заходів щодо недобросовісних власників готелів.

«Ці готелі, з якими контракти вже підписані, там підняти ціну неможливо», – зазначив Колесніков. Платіні повідомив, що іноземні журналісти звертаються до нього з проханням забезпечити житло в Україні на час «Євро» за помірну ціну.

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс прокоментував дії недобросовісних власників готелів фразою: «Жадібність породжує бідність. Щоб вони про це не пошкодували».

Між тим Платіні додав, що має лише невеличкі зауваження щодо підготовки Львова до Євро-2012 і йдеться не про найважливіше. «Це малі деталі, евакуація: треба було уточнити певні норми. Фундаментальні речі в хорошому стані», – зазначив він.

«Ми -за декілька тижнів до початку Євро-2012. Мета візиту -вдосконалити декілька деталей. Загалом можна сказати, що справи йдуть добре», -сказав М.Платіні.

Нагадаємо, Мішель Платіні прибув до Львова вчора, 11 квітня. Сьогодні до Львова прибувпрезидент Віктор Янукович, який разом із Мішелем Платіні візьме участь у відкритті нового терміналу Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Як повідомлялося, на початку квітня президент Віктор Янукович закликав закликав власників готелів встановити адекватні ціни на проживання в українських готелях під час проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу.